Generatorkonferensen | Festivalen är död. Länge leve festivalen!
457

Festivalen är död. Länge leve festivalen! / Samtal kring framtidens samarbeten för hållbara festivaler

medeltidsveckan_transparent

Vad är Medeltidsveckan? Ett mångbottnat evenemang, uppbyggt av entusiaster som i trettio år har skapat en resa inte bara i rum utan i allra högsta grad i tid. Ett hjärta som bankar för en vecka om året, en vecka som man ”hellre säger upp sig än inte får ledigt under” som en entusiastisk medverkande säger i den nya dokumentärfilmen om Medeltidsveckan som hade premiär i år. Men är då allt guld och gröna skogar i medeltiden? Nja, givetvis står även Medeltidsveckan – som i princip varje evenemang i Sverige – inför stora utmaningar. Genom diskussion med er deltagare vill vi sätta fokus på några frågeställningar, dela med oss av våra erfarenheter och höra era.

• Hur bör en region hantera större evenemang? Ofta ger de stor turistekonomisk påverkan och genererar stora summor för näringslivet, men har själva svårt att få finansieringen att gå ihop. Hur skapar man hållbara och långsiktiga modeller för konkret finansiering som alla vinner på?

• Vilka förväntningar läggs på en arrangör / ett evenemang? Ofta går det inte att uppfylla samtliga, och då följer frågan om vilka som har ”rätt att” ställa krav och få dem uppfyllda. Vad innebär det om man dessutom hittar en form för gemensam finansiering?

 

Talare: Marie Flemström och Björn Sundberg

 

Till alla sessioner →

 

 

I samarbete med:

REGION GOTLAND